Seniorenhypotheek samen met ouderen

Seniorenhypotheek
Seniorenhypotheek

Eenzaamheid onder ouderen wordt steeds groter. Weet u dat een seniorenhypotheek met maximaal 4 gepensioneerde ouderen mogelijk is. Senioren komen uit hun isolement en hebben meer vertier en aanspraak door met zijn allen een huis te kopen. Met een ouderen hypotheek kan je ook veel meer lenen.

  Senioren samen overbieden op een huis

  Samen kunnen senioren de eenzaamheid overwinnen door met gelijkgestemde ouderen een seniorenhypotheek af te sluiten. Samen met senioren overbieden op een huis. Hoe werkt een hypotheek voor gepensioneerden? Wat is een seniorenhypotheek?

  Kenmerken seniorenhypotheek

  Belangrijke kenmerken zijn:

  • Senioren hypotheek met maximaal 4 oudere gepensioneerden
  • Verplicht met zijn allen onder 1 dak wonen
  • Hebben ouderen op dit moment een eigen huis dan zal deze waarschijnlijk verkocht moeten worden
  • Aflossingsvrije hypotheek kan voor 50% van de waarde van het huis

  Een seniorenhypotheek proberen wij eerst te regelen op het inkomen. Is dat inkomen te weinig om een huis te kopen dan eigen geld of overwaarde gebruiken. Vaak is eigen geld of overwaarde nodig omdat hoger bieden dan de vraagprijs noodzakelijk is.

  Notaris belangrijk met seniorenhypotheek

  Het kan zijn dat senioren allemaal ongelijk eigen geld meenemen. Het is belangrijk dat de notaris dit omschrijft. Na overlijden komt een deel van de overwaarde en de inleg van de overleden persoon in de erfboedel. Erfgenamen hebben recht op een gedeelte van de erflater.

  Voordat u samen met gepensioneerden een huis gaat kopen eerst naar de notaris. Lexwonen legt u het een en ander uit. Ook de notaris wordt door ons op de hoogte gebracht dat jullie een seniorenhypotheek willen afsluiten.

  Voorbeeld van seniorenhypotheek gepensioneerden

  Voorbeeld seniorenhypotheek
  Voorbeeld seniorenhypotheek

  Even een simpel voorbeeld en heldere getallen zodat u een seniorenhypotheek makkelijker begrijpt. Jos, Henk en Berend, allen 67+ kunnen op pensioeninkomen € 400.000,-  hypotheek krijgen. Jos en Henk hebben op dit moment een eigen huis en gaan deze verkopen. Beiden hebben € 200.000,- overwaarde. Deze overwaarde hoeven ze niet te gebruiken voor de nieuwe hypotheek als er voldoende inkomen is.

  Berend woont gehuurd want hij heeft zijn ouderlijke woning 4 jaar geleden verkocht met een overwaarde van € 350.000,-.

  Huis kopen van € 650.000,- voor de senioren

  De ouderen willen een huis kopen van € 650.000,- terwijl ze maar € 400.000,- aan een seniorenhypotheek kunnen krijgen, hoe nu verder?  Het tekort van € 250.000,- moeten ze met 3 personen opbrengen. Per persoon dus € 83.333,- aan eigen geld inbrengen. Dat geld kan spaargeld zijn of de winst van de oude woning.

  Omdat ze dus te weinig inkomen hebben om een seniorenhypotheek af te sluiten is er eigen geld nodig.

  Hoeveel bedragen de hypotheeklasten ongeveer?

  Overbieden met spaargeld of overwaarde
  Overbieden met spaargeld of overwaarde

  Bij een seniorenhypotheek van € 400.000,- betaald u € 1370,- per maand aan hypotheekasten. Dit is € 456,- per persoon.

  Een hypotheek voor senioren van € 500.000,- kost € 1725,- per maand. Hypotheeklast per persoon per maand € 575,-.

  Een seniorenhypotheek van € 900.000,- kost per maand aan hypotheeklasten € 3100,-. Dat is per persoon per maand € 1033,-.

  Seniorenhypotheek meestal in box 3

  Een seniorenhypotheek valt meestal in box 3. Heeft iemand in het verleden ooit een eigen huis gehad dan plaatsen wij de hypotheek in box 3. Dit betekent dat u geen recht heeft op hypotheekrente aftrek.

  Een woning in box 3 wordt gezien als spaargeld. Over spaargeld moet je belasting betalen maar u heeft een vrijstelling. Op het moment van de plaatsing van deze blog over seniorenhypotheek is box 3 belasting nog niet bekend.

  De schulden in box 3 mag u er weer vanaf trekken, evenzo de vrijstelling.

  Ik wil meer weten over een seniorenhypotheek voor gepensioneerden

  Bel ons op 06-83944458. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. Onze bereikbaarheid mag een seniorenhypotheek niet in de weg staan. Een hypotheek voor ouderen brengt ouderen samen zodat een isolement verleden tijd wordt. Seniorenhypotheek is van Lex van de Straat Hypotheken.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.