Huis kopen samen met eigen kind

Een huis kopen samen met je eigen kind is de oplossing om een woning te kunnen kopen. Sinds 2022 zijn de woningprijzen wel erg hoog. Startende kinderen kunnen niet kopen en de verhoogde schenking komt ook te vervallen. Kinderen kunnen samen met ouders een huis kopen tot 4 personen. Wellicht heeft u alle banken al gehad om te overleggen. Er is geen bank die u hiermee wil helpen. Overbiedenhuis.nl heeft de kennis en kan jullie verder helpen om samen met eigen kind of kinderen een woning te kopen.

Hoe kan ik een huis kopen met eigen kind?

Het is logisch dat zowel ouders of kind een vaste baan moeten hebben of pensioen. Tel alle bruto jaarinkomens bij elkaar op en vermenigvuldig dit met 4,3. Deze bereken methodiek is niet exact maar geeft een beeld. Dit is de maximale hypotheek die je kan krijgen als ouder en kind een huis kopen.

Waarom willen kinderen met ouders een huis kopen?

Kinderen willen met vader, moeder of beide ouders een woning kopen omdat ze anders nooit wat kunnen kopen, lees ook opbouwen. De gedachte hier achter is het volgende. Kinderen gaan samen met ouders een huis kopen voor een bepaalde periode. Daarna wordt de boel verkocht en is er voldoende overwaarde om zelf wat te gaan bouwen. Kinderen gaan meer geld verdienden en kunnen dit dan met overwaarde weer gebruiken. Hier schuilt natuurlijk ook een gevaar. Er kan ook een restschuld ontstaan. Door de jaren heen zijn de huizenprijzen ontploft.

De huizenmarkt is nu een beetje op zijn retour. Hoger bod van € 100.000,- hoeft gelukkig niet meer. Afdingen op een huis is weer actueel sinds augustus 2022. Lager bieden dan de vraagprijs gebeurd nu ook in het westen van het land. Gaan ouders met eigen kind nu kopen dan is er bijna geen eigen geld meer nodig, behoudens de kosten koper.

Bestemmingsplan WONEN verplicht

Als kinderen met ouders een huis willen kopen dan spelen er de raarste gedachten. Kinderen willen het liefste een oude boerderij kopen of een huis met winkelpand of groot pakhuis. De gedachte is om hun hobby of bijverdiensten te kunnen uitvoeren. Let op, je kan uitsluitend een huis kopen met bestemmingsplan “WONEN”. Check dit bij de makelaar. Ook een mededeling van de Gemeente dat het omgezet gaat worden heeft geen nut. Ook niet als de gemeente daar de activiteiten gedoogd.

Dat betekend dus dat de volgende bestemmingsplannen niet zijn toegestaan om te kopen.

  • Agrarisch
  • Winkel-Detailhandel
  • Bedrijventerrein

Ook een afgeleide van bovenstaande bestemmingsplannen is niet mogelijk om te kopen als particulier. Gal altijd vooraf naar een notaris als ouders met kind een huis kopen. Veel meot er geregeld worden.

Woningmarkt dwingt kopers tot nadenken

De huidige huizenmarkt dwingt woningzoekenden om de handen in een te slaan en samen te kopen. Samen kan je zo tot 1 miljoen euro een huis kopen als iedereen iets meer dan modaal verdiend.

Samen kopen dan samen onder één dak wonen

Als je als kind met je ouders een huis koopt dan is het ook verplicht om samen in één huis te gaan wonen. Het is verboden om alleen maar met je inkomen te strooien zodat iemand kan kopen. Het verlaten van de woning kan niet zomaar. Vaak zal de woning verkocht moeten worden omdat de overwaarde wel verdeeld moet worden.

Enkele voorbeelden van een ouder en kind hypotheek

Huis kopen samen met eigen kind
Huis kopen samen met eigen kind

Vader Johan en zoon Tijmen en Donald kochten samen een nieuwbouwhuis in Rhenen. Na de hypotheekberekening zijn ze gaan praten met een bouwbedrijf welke gespecialiseerd is in nieuwbouw bouwen op budget. Aannemer Rhenen, P. van Brenk, bouwde een volledig aangepaste woning met extra badkamers en grote uitbouw. Op deze wijze hadden vader met de kinderen extra privacy ingebouwd.

Johan, Maria en zoon Bart met zijn vrouw Elke kochten in Apeldoorn een nieuwbouwhuis. Aannemer in Apeldoorn bestudeerde de tekening berekende de prijs van de nieuwbouwwoning. Helaas was de woning € 75.000,- boven het budget. Omdat vader zijn eigen huis goed verkocht had en door kleine aanpassingen aan de nieuwbouwwoning was de woning in Apeldoorn haalbaar. Een geweldig groot nieuwbouwhuis met voldoende privacy was gewaarborgd.

De 4 broers Tim, Tom, Andre en Floris kochten  in juli 2022 een nieuwbouwwoning in Nijmegen. Overbieden hoefde dus niet. Floris en Andre hadden een studielening. Een studielening verlaagt de hypotheek aanzienlijk. Nadat ze een gesprek hadden met Johan van Studieschuldhypotheek.nl kon het bouwproces opgestart worden. Enkele simpele toepassingen zorgde er voor dat de nieuwbouwwoning in Nijmegen haalbaar werd.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *