Met vrienden een huis kopen

Omdat huizenprijzen onbetaalbaar zijn geworden kan je samen met vrienden een huis kopen tot aan 4 personen. Tot voor kort moest je nog overbieden op een woning. Sinds  augustus 2022 is dat niet meer nodig. Hierdoor staan huizenprijzen onder druk en is het makkelijk om met een stel vriendinnen of vrienden een woning te kopen.

Hoe met vrienden een huis kopen?

Je kan met vrienden een huis kopen als iedereen een vaste baan heeft. Kijk op Funda naar te koop staande huizen. Let op! Alleen huizen met woonbestemming kan je kopen, niet agrarisch of winkelbestemming. Koop je met 3 of 4 vrienden een huis dan is vaak een woning mogelijk tussen de € 500.000,- en de € 1.000.000,-.

Met vrienden een huis kopen betekend ook dat je vooraf altijd even naar de notaris moet gaan. De notaris is de enige persoon die zaken vast kan adviseren en vastleggen. Het is ook logisch dat als je met 4 vrienden een woning koopt dat je alle 4 daar ook daadwerkelijk woont. Zo maar de woning verlaten mag niet. Gaat iemand het huis uit dan zal meestal het huis verkocht moeten worden. Iedereen heeft namelijk recht op een stukje overwaarde. Vaak is deze overwaarde niet aanwezig.

Woning kopen met vrienden is lux wonen

Koop je een woning samen met vrienden dan is het vaak lux wonen omdat je zoveel kan lenen. Ondanks een nieuwbouwhypotheek geregeld in Nijmegen voor een stel vrienden die met 3 personen een huis kochten. Aannemer in Nijmegen bouwde nieuwbouwwoning op maat voor de vrienden. Een nieuwbouwhuis op budget waardoor veel privacy gewaarborgd was. Het ging als een lopend vuurtje rond, steeds vaker worden er hypotheken geregeld met 4 personen.

Voorbeeld 4 vriendinnen nieuwbouwhuis Apeldoorn

Alle 4 de vriendinnen hadden een eigen appartement. De vriendinnen hadden een gezamenlijke overwaarde van € 690.000,-. Op inkomen konen ze € 750.000,- lenen. Totale hypotheek bedroeg dus € 1.440.000,-. Een nieuwbouwhuis in Apeldoorn via een aannemer in Apeldoorn werd gebouwd voor € 1.240.000,-. Dit was inclusief de kavel. De dames zijn vooraf bij de notaris geweest en zaken geregeld.

Meer lezen over specifieke hypotheken of nieuwbouwhuizen? Ga naar onze homepage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *